Tips til deg som skal starte opp en foodtruck

Stadig flere foodtrucks ruller ut på norske veier. Vi ser dem i byer, tettsteder, på festivaler og når firmaer vil arrangere noe lettvint og velsmakende for sine kunder og ansatte. Hvem som helst kan i utgangspunktet starte opp en motorisert salgsbod, men du bør være glad i å lage mat og forberede deg godt.

En foodtruck er underlagt Mattilsynets regler om kvalitetssikring av maten og renhold av arbeidsplassen. Som selvstendig næringsdrivende må du være forberedt på lange arbeidsdager og ujevne inntekter. Ofte er det opp til deg selv hvor mye du blir å omsette for de neste dagene. Kjøretøyet må kanskje importeres, registreres skikkelig og eventuelt ombygges.

Sørg for at kundene enkelt kan betale deg

Det aller viktigste med å drive både en foodtruck og en nesten hvilken som helst annen næringsvirksomhet, er å få betalt for det du driver med. For å dekke kostnadene, arbeidstimene og investeringene dine, er det viktig at du er teknisk i stand til å akseptere en hvilken som helst betalingsmetode kundene foretrekker.

Det er lenge siden norske matutsalg kun aksepterte kontantbetaling. Utviklingen er kommet dit at folk flest nesten ikke har kontanter lenger. De fleste utsalg får nå mesteparten av innbetalingene sine fra kortbetalinger og andre, elektroniske løsninger. Du som vil starte med foodtruck trenger derfor en sikker metode for enklest mulige innbetalinger, som den Openpos.tech tilbyr.

Selg skinnet før bjørnen er skutt!

Sørg for et forskriftsmessig godkjent kassaapparat hvor det alltid skrives ut kvittering til kunden. Ha gode, mobile betalingsløsninger på plass, slik at du kan ta imot betaling med Visa-kort, Mastercard og kanskje også berøringsfrie overførsler. Du kan også åpne egen Vipps-konto for virksomheten din. Knytt gjerne dagsomsetningen automatisk opp mot et regnskapsprogram.

Du trenger ikke revisor før du har millioner i årsomsetning, men det livsviktig at du fører regnskap og har full oversikt over din økonomiske situasjon. Et siste tips til slutt: Jobb aktivt mot store foreninger og firmaer. Skaff deg innpass når store menneskemengder skal samles. Forhåndsbestilt mat og et godt rykte er gull verdt.