Salg av varer på nettet

Dersom du går med tanker om å starte en nettbutikk, har du et stort og konkurransepreget marked som venter deg. Likevel – det er ingen grunn til å gi opp før du har begynt! Markedsføring og salg av varer på nett kan være en hovedinntektskilde eller en inntekt ved siden av studier, og Internett åpner mange muligheter som ikke fantes for bare noen få år tilbake. Så det er ingen grunn til ikke å forsøke.

shutterstock_314696618

For det første trenger du selvsagt et produkt du kan selge. Det kan være fysiske produkter, som hudkremer eller pynteputer, eller det kan være mer tjenestebaserte og ikke-fysiske produkter, som annonser og anbefalinger eller i form av en ren affiliate-butikk. Et eksempel på en god og oversiktlig nettside som baserer seg på affiliate-avtaler, er salerunner.no. Salerunner driver affiliate-markedsføring for en rekke forskjellige nettbaserte bedrifter som selger sine varer på nett. De har laget en oversiktlig nettside som gir deg som kunde en stort utvalg innen en rekke kategorier, og lenker kundene videre til den nettbutikken som selger varene. Hver gang noen handler noe i butikkene, får Salerunners eiere betalt en viss prosentandel.

I tillegg til affiliate har du også andre, mer tradisjonelle måter å drive nettbutikk på. Facebook, LinkedIn og andre sosiale medier har også blitt gode markedsføringskanaler som når et bredt publikum på kort tid. For bare 20 år tilbake fantes ikke disse mulighetene. Salg var gjerne begrenset til en mindre kundegruppe, og markedsføringen var kostbar. I våre dager trenger vi å være synlige på flere steder, og hele verden er faktisk en kundegruppe dersom man vet hvordan man skal legge opp markedsføringen. Så det er definitivt muligheter, selv om konkurransen er stor. Det gjelder bare å vite hvordan man skal gjøre det enkelt for kunden og sørge for at man blir sett.