Jobbe med mote

Klær er en del av menneskeheten. Dette er en av de mest iøynefallende forskjellene mellom oss og de andre dyrene på jorden. Klær har verdt en del av oss fra tidenes begynnelse. Milliarder av ulike plagg, på alle kontinent – alle ulike, alle forskjellige.

Jobb innen mote er derfor både en kreativ og livsnødvendig funksjon i samfunnet. Motetegnere, moteskapere, motedesignere, de gir oss utvalget av individuelle plagg som gir oss følelsen av å være unik. Dette er en viktig del av drivkraften bak menneskenes utvikling – vår vilje til å skape viser hvor uavhengige og annerledes vi er.

Man kan begynne karrieren med et diplom fra videregående, men det lønner seg alltid å fortsette utdanningen inntil man vet nøyaktig hva man vil gjøre. De fleste designstudier krever allmennfaglig utdannelse på videregående, så man får ikke utforsket moteverdenen ordentlig før man er på høyskolenivå. Du kan selvsagt spare opp litt penger og kjøpe inn noen ekser med klær som du synes er freshe eller spesielle for deretter å selge de på nett, men er det verdt bryet? Utallige klesbutikker og studioer verden rundt ser etter dyktige medarbeidere med interesse for mote.

Når man jobber med mote er det viktig å holde seg oppdatert. Oppdatert på alt, fra nye vintertrender i luksusklassen til Freia sjokoladefabrikks nye arbeideruniformer. For man vet aldri hvilken vei utviklingen svinger neste gang, ei heller hvor den bærer. Moteindustrien sover aldri. Motedesignere og fabrikkeiere, selgere og innkjøpsansvarlige – motearbeidere har et hektisk liv. Det er dog fylt med farger og uendelige karrieremuligheter som gjør livet ekstra verdt å leve.