Jobbe med markedsføring

Markedsføring er bransjen som beveger planeten, bransjen som styrer vår utvikling og våre interesser. Det er en av de mest innviklede og samtidig mest åpne bransjene i verden, og den lever et eget liv som ingen vil klare å stoppe. Fra telefonselgeren på Oslo City til direktøren på Coca-Cola, markedsførere har en spesiell forståelse for hvordan økonomien er oppbygd.

Alt har en verdi, og markedsføring setter prisen. Fra planlegging til distribusjon, når man jobber med markedsføring er det alltid summen som er i fokus. Summen av hardt arbeid, utgifter og inntekter, utallige markedsundersøkelser og konseptprøver. Summen bestemmer verdien, og salgsprisen er verdien med litt krem på toppen.

Det finnes både allmenne og spesialiserte retninger i markedsføring på høyskolene i Norge og nærmest hvert eneste andre utviklede land på kloden. Ansettelsesmulighetene er enorme, og et diplom vil mest sannsynlig lande deg et intervju. Eller så begynner du som telefonselger. Det som for mange er en drittjobb, kan raskt bære frukter om man tar inn så mye lærdom som mulig. Markedssjefene hos Telenor er også selgere, men med utømmelig kunnskap.

Med et år som dørselger bak deg vil du aldri kjenne deg nervøs på et intervju, aldri igjen! Reklame, produktutvikling, markedsanalyse – det er mange spennende yrker der ute, og mange lovende prosjekter. Det gjelder å hive seg ut i havet av muligheter, lære av sine feil, være grundig og høre på råd. Innovasjon er på fremgang, så det er bare å utforske jobbmulighetene. Finn nøkkelen til kundene, hjelp sjefene med å nå målene og vips – så jobber du med markedsføring på høyt nivå.