Jobbe med innredning

Det er alltid spennende og utfordrende å skape ting. Jobbe med det? Drømmen for utallige mennesker. Snekkere, malere, fotografer, skuespillere, designere – de alle skaper skjønnhet ut av luft (og tre).

Interiørdesign og arkitektur er to yrker som egentlig er en livsstil. Friheten som ligger bak den detaljerte sammensetningen av et hus er nærmest grenseløs. Kanskje har du kjent denne følelsen når du valgte møbler til huset eller rommet? Eller når en venn ikke helt visste hvilket bord han skulle kjøpe på IKEA?

Jobb med innredning starter ofte slik, og før man vet ordet av det er man hekta. Interiørkonsulenter har blitt særlig ettertraktet det seneste tiåret, på grunn av den økende velstanden på planeten. Vil man utdype seg i interiørdesign, møbelproduksjon eller arkitektur, er universitetsdørene alltid åpne. Noen år i store klasserom med utallige interessante diskusjoner går forbi på noen blunk.

Som interiørarkitekt blir du nødt til å starte ut med mindre prosjekt og jobbe lange timer for å nå optimale resultater kundene virkelig liker. Mange fnyser av tanken å gjøre noe på kommando, men en god interiørarkitekt må ta inn all erfaring han kan før det gode livet begynner. Med tiden vil man kun velge prosjekt som føles spesielle, føles som noe verdt å utforske. Mange vil gå dypere inn på enkelte felt og få en spesiell forståelse for faget, samt en viktig kompetanse. Andre vil holde det bredt, og foretrekke komplette prosjekt der man designer alt fra topp til tå. Eller så kan man holde det lokalt og hjelpe nærområdet med å lyse opp hverdagen. Å jobbe med innredning er kreativt, morsomt og i stadig utvikling.