Jobb som gartnermester

Mange av oss drømmer om å slippe alt og starte vår karriere på nytt. Få har mulighet til det – eller mot – for å gjøre det. Et yrke som mange akademikere drømmer om er å bli gartnermester, men hvorfor da ikke starte med en gang.

gardener

Er du ung, start på en av de mange utfordrende utdanningene som finnes eller kanskje ta deg sommerjobb som gartner i kommunen eller byen du bor i. På sommeren er dette en av verdens flotteste jobber!

Hva gjør en gartnermester?

En profesjonell gartnermester jobber enten i et privat foretak eller i det offentlige. Jobben går ut på å designe, vedlikeholde og administrere hager og parker. Gartnermestere kan ofte være ansatt i botaniske hager, parker, landskapsfirmaer, hagesentre, eiendomsselskaper eller for rike privatpersoner. Som gartnermester med et eget selskap kan du gå inn i privat virksomhet som gartner for flere kunder samtidig og ha flere ansatte under deg. Profesjonelle gartnere er ansvarlig for alle aspekter av anlegget, hvor man må holde stauder, trær og busker i god forfatning. Liker man å være utendørs, er dette drømmejobben, men det er selvfølgelig ikke en jobb for alle.

Utdanning og praksis

Går du med en drøm om å bli gartnermester bør du besøke www.plantavia.no for inspirasjon og finne ut mer om yrket. Flere steder i landet kan du også velge et studium i hagebruk eller landskapsdesign og dermed få det faglige og metodiske grunnlaget som kreves i det profesjonelle hage feltet. Ønsker du å studere i utlandet, har for eksempel USA flere spennende hagebruk og landskapsprogrammer på både bachelor og master-nivå. Dermed får du også oppleve å studere i et annet land også og få inspirasjon fra andre kulturer samtidig.

Ta tak i drømmen din!

Å få god praksis betyr mye for en gartnermester. Ta derfor tak i drømmen din allerede i dag og sjekk ut dine muligheter for å bli en profesjonell gartnermester som alle ønsker skal ta vare på sin hage!