Jobb med bilder

For mange hobbyfotografer er drømmen å jobbe med bilder på heltid. Og det finnes også muligheter for dette, selv om du ikke har en profesjonell utdanning. Hvis du vil ha en utdanning innen foto, kan du også ta fotoutdannelse som voksen. Her nevner vi noen jobber du kan ha som fotograf.

pictures-photograph_390834172

Portrettfotograf

En portrettfotograf tar bilder av mennesker. Du kan jobbe privat eller i et større studio, det kommer litt an på din spesialisering. Mange fotobutikker tilbyr portrettfotografier, så der kan du søke om en jobb. Du får jobbe med alle typer mennesker, fra babyer til konfirmanter og brudepar. Alle vil gjerne ha unike og spesielle bilder, så det er en fordel om du er litt kreativ.

Kunstfotograf

En kunstfotograf tar bilder av alt mulig, selv om det kan være vanskelig å få en fot innenfor dette yrket. Du jobber både med mennesker og gjenstander, og er mye friere når det kommer til bildets komposisjon. Mange kunstfotografer spesialiserer seg på ett eller flere felter, mens andre gjerne prøver noe nytt hele tiden. Du kan forstørre de beste bildene dine, ramme dem inn og selge dem. Den beste måten å selge bildene på, er ved å ha en utstilling, men det er også mulig å selge dem via internettet.

Pressefotograf

Som pressefotograf skal du ta bilder av hendelser og personer. Bildene brukes til nyhetsformidling enten på nettet eller i papiraviser. Du kan få jobbe med store og viktige saker, eller du kan jobbe i en lokalavis som skriver om både smått og stort som skjer i lokalsamfunnet. Som pressefotograf må du ofte knipse bilder raskt, og du kan måtte dra ut midt på natten for å dokumentere hendelser.

Naturfotograf

Som naturfotograf kan du enten selge bildene dine til privatpersoner, eller du kan selge dem til nettsider og magasiner. En naturfotograf må være tålmodig, spesielt dersom du skal ta bilder av fugler og dyr.